14 aug 2015

Arendalsuka: Kompetanse for fremtidens Norge (streames)

Universitetene og høyskolene skal sørge for gode kandidater til arbeids- og næringslivet, og samtidig utvikle kunnskap for utforming av fremtidens samfunn. Hvordan kan vi sikre oss den kompetansen Norge vil trenge i fremtiden? Hva kan fremtidsstudier fortelle – og hva kan de ikke fortelle? Hvordan kan vi samarbeide om å møte disse utfordringene?

Sammen med Universitetet i Agder, Norges forskningsråd og Universitets- og høgskolerådet, inviterer NIFU til seminar under Arendalsuka 17. august.

Blant foredragsholderne er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, NIFU-direktør Sveinung Skule. NTNU-rektor Gunnar Bovim, forskningsleder Charlotte Skourup i ABB og helse- og sosialdirektør i Kristiansand kommune Wenche Dehli.

Seminaret ledes av debatt- og kulturredaktør i Bergens Tidende Hilde Sandvik.

Etter lunsj blir det debatt i regi av Arendalsuka om norske universiteter og høgskoler er gode nok i den internasjonale konkurransen. De som ønsker det, kan deretter bli med på båttur i skjærgården med reker og forfriskninger. Partilederdebatten skal foregå i Arendal kulturhus samme kveld kl. 21.

Mer informasjon her.