8 Mai 2013

Frokostseminar tirsdag 21. mai kl. 09.00-11.00: Er Norge en innovasjonssinke?

Igjen er Norge rangert som en innovasjonssinke i Europa. Bør plasseringen bekymre oss? Hvordan står det egentlig til med norsk innovasjonsevne og -politikk?

Det sies at nøkkelen til framtidig vekst i Europa ligger i innovasjon. Tidligere i år la EU-kommisjonen fram sin årlige rangering av de europeiske landenes innovasjonsevne, Innovation Union Scoreboard. Her rangeres Norge som nummer 17 i innovasjonsevne, langt bak land som sliter med vekst og sysselsetting.

Hvordan kan det ha seg? Er innovasjon likevel ikke oppskriften på vekst og framgang? Eller undervurderes Norges innovasjonsevne i nasjonale sammenlikninger?

Spesialrådgiver ved NIFU Espen Solberg og rådgiver i Innovasjon Norge Per Koch tar for seg viktige deler fra EUs innovasjonsrangering, og gir en beskrivelse av hvor godt de forskjellige indikatorene speiler norsk innovasjon. Divisjonsdirektør i Norges forskningsråd Anne Kjersti Fahlvik spør om vi får nok innovasjon og verdiskaping igjen fra det offentliges forskningsinvesteringer. Siviløkonom og tidligere leder av Venstres verdiskapingsutvalg Lars Peder Nordbakken drøfter sammenhengen mellom innovasjon, konkurranse og verdiskaping, og hvordan politikken kan skape bedre rammebetingelser.

Det vil bli servert frokost fra klokken 08.45, og mot slutten åpner vi opp for spørsmål.

Frokostseminaret avholdes i NIFUs lokaler i Wergelandsveien 7, 0167 Oslo. Påmelding til og med 19. mai.

Velkommen!

Meld deg på her

For mer informasjon, kontakt
Andreas Hardhaug Olsen
andreas.hardhaug.olsen@nifu.no
+47 41 66 20 86