13 Mai 2014

Frokostseminar tirsdag 3. juni kl. 08.30-10.00: Får nyutdannede mastere jobb, eller lider Norge av «mastersyke»?

Mer enn 11.000 fullfører årlig en mastergrad, og det stilles jevnlig spørsmål om det tas for mange mastergrader samfunnet ikke har bruk for. Gjennom Kandidatundersøkelsen 2013 har NIFU undersøkt om de nytudannede masterkandidatene raskt kommer i arbeid, og om de får arbeid i samsvar med utdanningen sin.

Ferske resultater fra Kandidatundersøkelsen 2013

NIFU har siden 1972 utført undersøkelser blant kandidater fra universiteter og høgskoler om deres tilpasning på arbeidsmarkedet.

Med utgangspunkt i ferske resultater fra Kandidatundersøkelsen 2013, inviterer NIFU til frokostseminar for å belyse problematikken omkring overgangen mellom utdanning og arbeid.

På seminaret vil forskere ved NIFU Liv Anne Støren og Jannecke Wiers-Jenssen presentere resultater fra undersøkelsen. Hvordan går overgangen fra utdanning til arbeid? Hvor mange er arbeidsledige og hvor mange er i irrelevant arbeid? Hvordan vurderer de nyutdannede utdanningens kvalitet og relevans?

For å diskutere undersøkelsen og mismatchproblematikken kommer direktør i Spekter Anne-Kari Bratten, leder i Norsk studentorganisasjon Ola Rydje og administrerende direktør i Abelia Håkon Haugli.

Meld deg på her

Seminaret avholdes i NIFUs lokaler i Wergelandsveien 7, 0167 Oslo. Frokost blir servert fra kl. 08.15. Påmelding til og med torsdag 29. mai.

Velkommen!

For mer informasjon, kontakt
Andreas Hardhaug Olsen
andreas.hardhaug.olsen@nifu.no
+47 41 66 20 86