27 nov 2019

NIFU-seminar 11. desember: Ønsker arbeidslivet nordmenn som har studert i utlandet?

Hvordan går det på det norske arbeidsmarkedet med dem som har studert i utlandet? NIFU lanserer en ny rapport om hva en utdanning fra utlandet har å si for tidlig karriere.

Sted: NIFU, Tøyen, Økernveien 9
Tid: 11. desember 2019, kl. 08.00-09.00

Internasjonalisering i høyere utdanning står høyt på politisk dagsorden. En ny stortingsmelding om internasjonalisering kommer snart. Siden innføringen av kvalitetsreformen har det vært et uttalt politisk mål å få flere studenter til å ta et utvekslingsopphold i utlandet. Noen tar en del av graden sin i andre land, mens andre tar hele.

Hvordan vurderer nordmenn som har studert i utlandet kvaliteten på utdanningen? Hva slags internasjonal mobilitet trenger vi, og hvordan skal vi få det til? Hva mener arbeidsgiverne? Er konsekvensene av å ta utdanning i utlandet i endring?

Rapporten «Betydningen av utdanning fra utlandet for tidlig karriere» blir presentert av forsker ved NIFU, Kjersti Nesje. Til panelsamtale kommer forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, konserndirektør People (DNB) Kari Bech-Moen, prorektor for utdanning ved OsloMet Nina Waaler, og professor ved NTNU og leder for Grimstad-utvalget Hilde Grimstad.

Mot slutten åpnes det opp for spørsmål fra salen.

Rundstykker og kaffe vil bli servert fra kl. 07.45.

Påmelding er stengt.

Velkommen!

For mer informasjon, kontakt
Andreas Hardhaug Olsen
andreas.hardhaug.olsen@nifu.no 
+47 41 66 20 86