NIFU er til stede på Arendalsuka 2024

Arendalsuka, Mona Hauglid

KI i høyere utdanning, forholdet mellom utdanning og arbeidsmarked, fremtidens kompetansebehov, og mer. Forskere fra NIFU medarrangerer og deltar på sesjoner under årets møteplass.

Rundt 1900 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år. Årets Arendalsuka 2024 går fra 12. til 16. august. I år som tidligere, er NIFUs forskere med på å planlegge og gjennomføre samt delta i programmet på flere av arrangementene.

Tirsdag

Tidspunkt: Tirsdag 13. aug., kl. 14:00-15:00
Sted: Bakgården

Fagskolen sitter med nøkkelen for å løse mange av dagens og framtidas behov for kompetanseløft. Hvordan skal høyere utdanning innen yrkesfag se ut i framtida? Hva gjør politikerne for å få flere til å utdanne seg innen tekniske fag, helsefag og fag for grønn omstilling? Og ikke minst, hvordan kan vi få til et enda bedre samarbeid mellom arbeidslivet og fagskolene? HØY inviterer profilerte politikere, arbeidstakerorganisasjoner og fagskoleledere til debatt.

Onsdag

  • Muligheter i usikkerhetens tid

Tidspunkt: Onsdag 14. aug., kl. 11:10-11:50
Sted: Langbryggen 15, 2. etasje

[Informasjon kommer]

Tidspunkt: Onsdag 14. aug., kl. 15:00-16:00
Sted: Wood and Food

Det inviteres til debatt om forskningens rolle i målrettede samfunnsoppdrag, med utgangpunkt i samfunnsoppdraget for inkludering av flere barn og unge i utdanning, arbeid og samfunnsliv. Hvordan skal slik kunnskap utvikles? Hvordan skal den finansieres? Hvilke former for ekspertise blir viktig? Hvilke antakelser om forskningskunnskap og kunnskapsproduksjon ligger til grunn? Vil forskning nødvendigvis lede til innovasjon?

Torsdag

Tidspunkt: Torsdag 15. aug., kl. 13:00-13:45
Sted: Flavours of India

Bli med NIFU og LINK på Arendalsuka, og hør på panelsamtalen om hva vi egentlig skal og vil med kunstig intelligens i høyere utdanning.

Tidspunkt: Torsdag 15. aug., kl. 15:00-15:45
Sted: UiA-teltet

Hvor god kvalitet har norsk utdanning, hvor fornøyd er studentene og hvor relevant er det de lærer for arbeidslivet? I år er første gang HK-dir oppdragsgiver for den nasjonale kandidatundersøkelsen, som NIFU gjennomfører.

  • FFA/NIFU-arrangement om forskningssystemet

Tidspunkt: Onsdag 14. aug., kl. 17:10-18:15
Sted: GRID-Arendal (Altingets scene)

[Informasjon kommer]